Glunderende De Jong: 'Dat vind ik zo mooi hé, dat ik tegen Nouri heb mogen spelen'

Glunderende De Jong: 'Dat vind ik zo mooi hé, dat ik tegen Nouri heb mogen spelen'

09-03-2020 20:12 Laatste update: 20:34
27

De jeugdteams in de Keuken Kampioen Divisie kunnen regelmatig op de nodige kritiek rekenen. Henk de Jong, trainer van SC Cambuur, is het daarmee oneens en ziet het juist als een mooie uitdaging.

De trainer van de koploper kan voor de camera van FOX Sports weinig met de kritiek die doorgaans wordt gegeven op de 'oneerlijke' jeugdteams. "Nee, we weten inmiddels dat ze soms met Eredivisie-spelers aantreden. Natuurlijk is het heel wisselend met de jong-teams. Ik moet van de andere kant zeggen dat ik denk dat het de basis is van de successen van het Nederlandse voetbal. Drie jaar terug speel ik met De Graafschap tegen een wereldteam, dat wisten we toen nog niet."

De Jong verduidelijkt zijn voorbeeld. "Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, David Neres. Én Abdelhak Nouri, die blijf ik altijd noemen. Ah, dat vind ik zo mooi hé, dat ik daartegen gespeeld heb", zegt De Jong stralend. "Je ziet het nu ook bij AZ, daar komen jonge jongens door en bij Ajax komen jonge jongens door. Vanochtend vroeg ik de jongens wat ze het liefste willen over vier maanden. In de Eredivisie spelen, zeiden ze. Nou, dan moet je tegen het eerste spelen van AZ", besluit hij.