Haaland wil Van Dijk liever niet meer treffen: Hij is zo ontzettend goed

Haaland wil Van Dijk liever niet meer treffen: "Hij is zo ontzettend goed"

09-03-2020 21:43
24

Erling Haaland beleefde geen plezier aan de duels met Virgil van Dijk en hij hoopt de verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal voorlopig even niet meer te treffen. De goalgetter van Borussia Dortmund is vol lof over Van Dijk.

Haaland trof Van Dijk twee keer dit seizoen in de Champions League-wedstrijden tussen Red Bull Salzburg en Liverpool. Op de vraag van France Football welke verdediger hij liever niet tegenkomt is hij duidelijk: "Van Dijk. Hij is zo ontzettend goed", zegt Haaland. "Hij is krachtig, snel en beschikt over alle kwaliteiten. Het is een geweldige speler."

Haaland maakte in januari de overstap van Salzburg naar Borussia Dortmund. Aan een eventuele vervolgstap denkt hij niet. "Waar ik over tien jaar ben? Ik heb geen idee. Natuurlijk heb ik dromen, maar ik ben pas net bij Dortmund en voel me hier gelukkig. Ik wil genieten van ieder moment en denk aan niets anders."

Of Dortmund slechts een tussenstap is voor Haaland weet hij ook niet. "Ik ben hier pas net en focus me alleen op de club. Het stadion geeft me kippenvel en voel me erg gewaardeerd. Ik wil de topscorer van de Bundesliga worden, maar ben niet iemand die aan records denkt. Dat is niet mijn ding. Ik denk aan het team en wil zo goed mogelijk m'n best doen. Meer niet."