De Telegraaf komt met geruststellend nieuws over Bergwijn

9 maart om 22:22

De Telegraaf probeert de paniek rond Steven Bergwijn weg te nemen. José Mourinho verwacht de Nederlander dit seizoen niet meer terug bij Tottenham Hotspur, maar zo erg hoeft het volgens de krant niet te zijn.

In eerste instantie leek het erop dat bondscoach Ronald Koeman het na Memphis Depay en Donyell Malen ook zonder Bergwijn zou moeten doen op het EK. De Telegraaf meldt dat dat nog maar de vraag is. 'Navraag leerde dat Bergwijn inderdaad flink werd geraakt, maar dat zijn enkel niet is gebroken', schrijft de krant. 'Door de zwelling is het moeilijk te zien in hoeverre zijn enkelbanden geheel of gedeeltelijk kapot zijn.'

Het ligt niet direct voor de hand dat Bergwijn maanden moet herstellen van zijn enkelblessure, aldus De Telegraaf. De krant wijst naar Mourinho, die 'het worst case scenario heeft willen schetsen' door te zeggen dat hij Bergwijn dit seizoen niet meer terug verwacht. De Portugees krijgt bij Tottenham te maken met de ene na de andere tegenslag op blessuregebied en reageerde daarom mogelijk extra teleurgesteld nu ook Bergwijn in de ziekenboeg terecht is gekomen. 

Het is volgens De Telegraaf echter mogelijk dat de blessure van Bergwijn wél ernstig is, maar dat zal de komende dagen duidelijk moeten worden.