Bijlow kijkt naar Alisson, Ter Stegen, Oblak en Onana: 'Beelden van grote keepers'

10 maart om 06:56
Laatste update: 10 maart om 11:03

Justin Bijlow is weer helemaal terug bij Feyenoord. De 22-jarige doelman is na het vertrek van Kenneth Vermeer teruggekeerd onder de lat en maakt momenteel indruk in Rotterdam.

Vorig seizoen liep Bijlow een gebroken middenvoetsbeentje op, waarna hij zijn positie als eerste doelman verloor aan Vermeer. Toch is de goalie in die periode naar eigen zeggen gegroeid. "Ik ben vooral rustiger geworden", vertelt Bijlow aan het Algemeen Dagblad. "Tijdens mijn blessure ben ik bewust beelden gaan bekijken van grote keepers. Van Alisson Becker, Marc-André Ter Stegen en Jan Oblak. Maar ook van Andre Onana. Allemaal verschillende types. De een heerst in zijn hele zestienmetergebied, de ander is sterk op de lijn."

"Wat ze in de top allemaal gemeen hebben: hun rust", vervolgt Bijlow. "Dat klinkt gek, omdat iedereen dat wel weet. Maar ik kan mij een tegengoal herinneren, toen ik onder de lat stond tegen Ajax. Neres brak door en ik kwam meteen mijn goal uit. Balletje breed en tegendoelpunt. Ik realiseer mij meer dan ooit dat alles staat of valt met ballen tegenhouden. Overal opduiken of een splijtende pass door het middenveld geven, dat is niet waar het in eerste instantie om gaat bij een keeper."

Nu Bijlow weer eerste keus is bij Feyenoord en goed presteert, wordt hij ook veelvuldig genoemd als mogelijke EK-ganger met het Nederlands elftal. "Oranje is natuurlijk een droom. Maar ik sta pas weer anderhalve maand onder de lat. Ik heb onder Ronald Koeman al eens meegetraind en ik zat een keer bij de voorselectie. Vorige maand was de bondscoach op ons trainingscomplex en hebben we elkaar een hand gegeven. Nee, verder hebben we elkaar niet gesproken."