'Bij PSV zeiden ze al: het kan niet anders dan dat Bergwijn geblesseerd raakt'

'Bij PSV zeiden ze al: het kan niet anders dan dat Bergwijn geblesseerd raakt'

Gepubliceerd: dinsdag 10 maart 2020 om 09:19di 10-03-2020 om 09:19

Het blessurenieuws van Steven Bergwijn komt niet als een verrassing voor Sjoerd Mossou. De Algemeen Dagblad-journalist merkte dat Bergwijn bij PSV al niet honderd procent fit was.

De aanvaller bekrachtigde in de laatste week van januari zijn transfer naar Tottenham Hotspur, nadat hij het winterse trainingskamp in Qatar aan zich voorbij moest laten gaan. "Het is toch heel raar hoe dit gegaan is? In januari zeiden ze bij PSV al dat hij niet fit was. Hij was een paar kilo te zwaar, dat kwam niet alleen door die transferperikelen", stipte Mossou maandagavond aan in Voetbalpraat op FOX Sports.

Na zijn transfer naar Noord-Londen moest Bergwijn direct volop aan de bak: in ruim één maand tijd speelde hij zeven wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever. "Mijn collega Maarten Wijffels heeft er al een aantal keren over bericht en bij PSV zeiden ze echt weken geleden al: het kan niet anders dan dat hij geblesseerd raakt."

Bergwijn kampt met een enkelblessure. Tottenham-manager José Mourinho houdt er rekening mee dat hij zijn Nederlandse winteraanwinst dit seizoen niet meer in kan zetten, maar De Telegraaf is optimistischer gestemd en stelt dat Bergwijn in staat is om het EK te halen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws