Coronavirus teistert ook Bayern München: Champions League-return zonder publiek

Coronavirus teistert ook Bayern München: Champions League-return zonder publiek

10-03-2020 14:07 Laatste update: 14:18
73

De Champions League-return tussen Bayern München en Chelsea wordt zonder publiek gespeeld. Vanwege het coronavirus worden alle sportevenementen met meer dan 1000 bezoekers tot 19 april verboden in Beieren, zo maakt minister-president Markus Söder van de zuidelijke deelstaat bekend.

Het coronavirus treft ook Duitsland. Het duel tussen Bayern München en Chelsea wordt op 18 maart dus zonder publiek afgewerkt. Sportevenementen tussen de 500 en 1000 toeschouwers moeten volgens Söder bij twijfel ook worden afgelast, waardoor een eventuele kwartfinale van Bayern in Duitsland óók zonder publiek wordt gespeeld. Bayern München heeft een comfortabele voorsprong na de 0-3 zege van twee weken geleden op Stamford Bridge.

Het Beierse besluit treft niet alleen de Champions League-wedstrijd van Bayern München, maar ook de aankomende duels in de Bundesliga. Der Rekordmeister treedt op 22 maart thuis aan tegen Eintracht Frankfurt. Ook de wedstrijd op 11 april tegen Fortuna Düsseldorf is niet toegankelijk voor publiek. Daarnaast worden ook clubs als FC Augsburg, FC Nürnberg en 1860 München getroffen.

Eerder werd al bekend dat ook Valencia - Atalanta Bergamo (dinsdag), Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund (woensdag) en FC Barcelona - Napoli (volgende week) zonder publiek wordt gespeeld. Vooralsnog zijn supporters bij het duel tussen RB Leipzig en Tottenham Hotspur wél welkom.