Update: niet alleen PSG-Dortmund, ook Barcelona-Napoli zonder publiek gespeeld

Update: niet alleen PSG-Dortmund, ook Barcelona-Napoli zonder publiek gespeeld

Gepubliceerd: maandag 9 maart 2020 om 10:49ma 09-03-2020 om 10:49

Laatste update: dinsdag 10 maart 2020 om 10:57di 10-03-2020 om 10:57

Het coronavirus blijft zich verspreiden en zal ook zijn weerslag gaan hebben op de Champions League. De kans is groot dat ook FC Barcelona - Napoli deze week zonder publiek zal worden afgewerkt. 

Aanvankelijk werd in Spanje door officiële instanties nog gezegd dat er geen twijfels waren over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd. Ook zou de wedstrijd gewoon met publiek gespeeld worden. Dat lijkt nu alsnog te gaan veranderen. De plaatselijke autoriteiten hebben een verzoek ingediend om de wedstrijd van komende woensdag in Camp Nou zonder publiek af te werken. De heenwedstrijd eindigde overigens in 1-1.

Het coronavirus heeft zich in grote mate in Italië genesteld en ontregelt aldaar het dagelijks leven. Uit angst voor het coronavirus werd al bepaald dat de return tussen Valencia en Atalanta achter gesloten deuren gespeeld gaat worden, net zoals het Europa League-duel tussen Getafe en Internazionale. Er gaan tevens geluiden dat Paris Saint-Germain Borussia Dortmund mogelijk zonder publiek gespeeld zal worden. 

Update: De wedstrijd tussen PSG en Borussia Dortmund van komende woensdag wordt zonder publiek gespeeld. Dat hebben de lokale autoriteiten besloten naar aanleiding van het uitgebroken coronavirus. Het heenduel eindigde in 2-1 voor de Duitsers. Het is nog onduidelijk wat er zal gebeuren met de overige Champions League-wedstrijden.

Update: Ook FC Barcelona en Napoli zullen vanwege de uitbraak van het coronavirus achter gesloten deuren voetballen, hebben de Catalanen dinsdag bekendgemaakt. Het treffen staat gepland voor woensdag 18 maart: Barça nam in het heenduel een 1-1 gelijkspel mee uit het Stadio San Paolo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws