Slechte herinneringen aan 'spookduel' PSV: 'Klopte niet, ambiance was weg'

Slechte herinneringen aan 'spookduel' PSV: 'Klopte niet, ambiance was weg'

Gepubliceerd: dinsdag 10 maart 2020 om 19:43di 10-03-2020 om 19:43

Danny Koevermans weet hoe het is om een belangrijke wedstrijd zonder publiek te spelen. De spits stond in 2008 in de basis tijdens het Champions League-duel van PSV bij Atlético Madrid, toen fans niet welkom waren vanwege een straf voor de Spaanse ploeg.

"Ja, dat weet ik nog heel goed. Het was alsof het niet klopte", vertelt Koevermans aan het Eindhovens Dagblad. "Het was gewoon raar. Je speelt in een surrealistisch decor. Je hebt door het lege stadion eigenlijk helemaal niet in de gaten hoe belangrijk de wedstrijd is."

Toch waren de belangen destijds groot. PSV moest winnen om nog aanspraak te maken op de volgende ronde van de Champions League. "Natuurlijk wil je altijd winnen, maar de ambiance was gewoon helemaal weg", stelt Koevermans, die desondanks geen last had van een gebrek aan scherpte. "Ik wilde altijd winnen, ongeacht de omstandigheden."

Koevermans scoorde bovendien, al ging PSV met 2-1 onderuit. "Dat was best gek. Normaal gesproken gaat het uitvak dan helemaal los, maar nu was het bijna stil. Ik hoorde mijn ploeggenoten en de reservespelers juichen, verder hoorde ik niks. Dat soort dingen vergeet ik nooit meer."

In Noord-Brabant wordt komend weekend niet gevoetbald vanwege het coronavirus. Ook meerdere duels in het buitenland gaan niet door óf worden zonder publiek gespeeld.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws