Steun voor Ten Hag vanuit Ajax-kleedkamer: 'Volle bak achter onze trainer'

11 maart om 07:34

Daley Blind benadrukt dat het met het teamgevoel wel goed zit bij Ajax. De ervaren linkspoot ziet weinig irritaties, hoewel Dusan Tadic publiekelijk Sergiño Dest op zijn nummer zette en ook Hakim Ziyech al een paar keer gefrustreerd oogde.

"Ja, dat is als hij wordt gewisseld. En verder vind ik dat je op het veld best af en toe boos kunt zijn op elkaar", reageert Blind in Voetbal International. "Om elkaar scherp te houden. Dat betekent niet direct dat je buiten het veld ruzie met elkaar hebt. Hakim is goed met iedereen. Hij is verder heel kritisch op zichzelf en op het spel van Ajax en hij is iemand die die ontevredenheid laat blijken."

"Ik heb het idee – dat leeft bij mij in elk geval – dat het onderling goed zit en we een hechte groep zijn", benadrukt Blind. "Ja, ook een groep die elkaar de waarheid durft te vertellen. Dat hebben we de laatste weken echt wel gedaan."

Ook de positie van trainer Erik ten Hag staat wat Blind betreft niet ter discussie. "Wij hebben samen met deze trainer een fantastisch anderhalf jaar beleefd. We hebben voetbal gespeeld waar heel de wereld van genoot, wijzelf ook. De chemie tussen spelers en staf is goed. Je ziet dat wij keihard willen werken. Bij teams waar de chemie tussen spelers en trainer niet goed is, zie je juist dat de werklust verdwijnt. Dat is bij ons niet het geval. Dat voel ik in elk geval niet."

Blind kan weinig met de stelling dat de clubleiding van Ajax mogelijk toch ingrijpt als de prestaties niet verbeteren. "Wij als groep staan in elk geval volle bak achter onze trainer. Daar is wat mij betreft geen discussie over mogelijk."