'Verzoeken tot uitstel EK 'complete nonsens', UEFA wil toernooi gewoon spelen'

11 maart om 07:36
Laatste update: 11 maart om 08:02

De UEFA gaat er vooralsnog vanuit dat het EK van komende zomer 'gewoon' zijn doorgang gaat vinden, ondanks de uitbraak van het coronavirus. De voetbalbond ontkent daarnaast dat er verzoeken liggen van voetbalbonden om het EK uit te stellen.

De corona-uitbraak houdt momenteel de voetbalwereld in zijn greep en er wordt vanzelfsprekend ook al druk gespeculeerd over het EK voetbal dat over een aantal maanden voor de deur staat. In de Italiaanse media viel eerder te lezen dat verschillende nationale voetbalbonden zich al gemeld hebben bij de UEFA met het verzoek om het landentoernooi uit te stellen. Persbureau AP weet te melden dat een anonieme bron binnen de UEFA dat nieuws afschildert als 'complete nonsens' en dat er geen bond is geweest die vooralsnog hierom gevraagd heeft.

Het EK wordt, zoals bekend, gespeeld in twaalf verschillende speelsteden verdeeld over Europa. Wanneer een stad kan bouwen op de juiste medische infrastructuur, is er voorlopig géén reden om daar komende zomer niet te voetballen. De UEFA leunt hierbij op adviezen van Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Wanneer een stad niet voldoet, zal de UEFA overwegen om wedstrijden te verplaatsen naar een van de overige speelsteden, waardoor het EK gewoon door kan gaan. Op dit moment vraagt de UEFA aan de betrokken regeringen om het EK door te laten gaan.

Lees meer over:

Deel via