Nuytinck in 'rare situatie' in Italië door coronavirus: 'We leven in onzekerheid'

10 maart om 22:25

Bram Nuytinck maakte de problemen in Italië rond het coronavirus van dichtbij mee. De Nederlandse verdediger van Udinese weet niet hoe de komende tijd eruit gaat zien en spreekt van een rare situatie.

Tegenover het Algemeen Dagblad reageert Nuytinck telefonisch op de gebeurtenissen in Italië, waar alle competitiewedstijden zijn afgelast. "Dat is wel heel raar, hoor. Je weet eigenlijk niet hoe, waar, wanneer en tegen wie je speelt. Het is lastig om je voor te bereiden. We leven in onzekerheid."

Nuytinck maakte al mee hoe het is om zonder toeschouwers te spelen en hoewel dat niet ideaal is, neemt de verdediger dat voor lief. "Ik voetbal liever zonder supporters dan helemaal niet. Maar het is toch best vreemd: er hangt een vreemde sfeer als zo'n groot stadion leeg is. Wedstrijden krijgen mét fans toch wat meer lading. Supporters op de tribunes geven je energie."

Door de coronacrisis in Italië weet Nuytinck, die dinsdag een vrije dag had, niet wat er de komende tijd gaat gebeuren. "Misschien krijgen we de komende dagen wel vrij, maar dan kan ik bijvoorbeeld niet naar Nederland. Het is gewoon een rare situatie. Verschrikkelijk vind ik het, niet voetballen. Maar ik vind het hartstikke normaal dat het gebeurt."