Update: 'Mbappé en PSG halen opgelucht adem: aanvaller test negatief'

Update: 'Mbappé en PSG halen opgelucht adem: aanvaller test negatief'

10-03-2020 20:17 Laatste update: 11-03-2020 09:35
27

Paris Saint-Germain heeft na de uitbraak van het coronavirus geen enkel risico genomen met sterspeler Kylian Mbappé, meldt L'Équipe dinsdagavond. Volgens het medium heeft de 21-jarige aanvaller twee trainingen overgeslagen.

Aangezien Mbappé zich sinds maandag niet lekker voelde en last had van keelpijn, vreesde PSG dat hij besmet was met het coronavirus. De aanvaller is volgens L'Équipe uit voorzorg onderworpen aan een medisch onderzoek, waarvan de resultaten woensdag worden verwacht. Naar verluidt kunnen Mbappé en zijn club opgelucht ademhalen, aangezien de eerste signalen wijzen op een negatieve testuitslag.

Volgens de toonaangevende sportkrant is het zelfs niet ondenkbaar dat Mbappé ingezet kan worden tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund van woensdagavond, al zal hij in dat geval geen hele wedstrijd aan kunnen. Het treffen in Parijs zal overigens zonder publiek gespeeld worden, vanwege het coronavirus. De competitiewedstrijd tegen Racing Strasbourg van zaterdag was al afgelast.

Update: De zorgen van Paris Saint-Germain blijken ongegrond: Kylian Mbappé is niet besmet met het coronavirus. Dat melden Franse media. De pijlsnelle aanvaller onderging uit voorzorg een test, maar de uitslag was negatief. Mbappé is desondanks nog wel een vraagteken voor het Champions League-duel met Borussia Dortmund van woensdagavond.