'Feyenoord en AZ voeren Eredivisie-interesse aan: NAC verlangt miljoenen'

'Feyenoord en AZ voeren Eredivisie-interesse aan: NAC verlangt miljoenen'

Gepubliceerd: woensdag 11 maart 2020 om 07:56wo 11-03-2020 om 07:56

Feyenoord en AZ hebben zich in de strijd om Jan Paul van Hecke gemeld. De negentienjarige centrale verdediger lijkt niet meer te behouden voor NAC Breda en moet in de zomer een miljoenenbedrag gaan opleveren, meldt BN DeStem.

De belangstelling voor Van Hecke is 'explosief gegroeid'. De gehele Eredivisie behalve Ajax en PSV jaagt inmiddels op hem, schrijft de regionale krant. Eerder werd hij al in verband gebracht met FC Groningen en FC Utrecht. Doordat Van Hecke geen clausule of een gelimiteerde afkoopsom in zijn tot medio 2022 lopende contract heeft, kan NAC vragen wat het wil.

De jonge Zeeuw is inmiddels dus ook op de radar verschenen bij Feyenoord, dat met Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden twee centrale verdedigers heeft met een aflopend contract. Bovendien ligt Sven van Beek nog maar één jaar vast in Rotterdam-Zuid, wordt Edgar Ié gehuurd en is er de nodige interesse voor Marcos Senesi.

Feyenoord-hoofdscout Michel Beukers zat zondag tijdens NAC – Roda JC (4-1) op de tribune in het Rat Verlegh Stadion. Dat is veelzeggend, aangezien de hoofdscout doorgaans het eindtraject vormt in de scouting van een speler.

Ook AZ is echter concreet. De Alkmaarders informeerden al bij de zaakwaarnemer van Van Hecke, Louis Laros. De mandekker zette zichzelf op de kaart in de bekerduels met AZ en PSV. Hij miste in de twaalf officiële duels dit kalenderjaar nog geen minuut.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws