'Real Madrid legt contact met Pochettino: druk op Zidane neemt toe in Spanje'

'Real Madrid legt contact met Pochettino: druk op Zidane neemt toe in Spanje'

Gepubliceerd: woensdag 11 maart 2020 om 08:21wo 11-03-2020 om 08:21

Mauricio Pochettino staat nadrukkelijk op de radar van Real Madrid. De Argentijnse trainer moet in de zomer mogelijk Zinedine Zidane opvolgen, meldt Marca. Intern worden steeds meer vraagtekens geplaatst bij het Franse clubicoon.

Zidane beleefde een bijzonder succesvolle eerste periode als trainer van Real Madrid. Hij won met De Koninklijke drie keer op rij de Champions League, maar sinds zijn terugkeer in het Estadio Santiago Bernabéu gaat het een stuk moeizamer. Vooral de laatste weken zit de klad erin met vier nederlagen in zeven duels. Bovendien dreigt Europese uitschakeling tegen Manchester City.

Zelfs Zidane komt daardoor onder druk te staan, schrijft de Spaanse sportkrant. Voorzitter Florentino Pérez zou bovendien twijfels hebben bij de aanpak van de voormalig wereldvoetballer. Mocht de Spaanse grootmacht op de Spaanse Supercup na verstoken blijven van zilverwaar dit seizoen, dan is de kans groot dat Zidane moet vertrekken.

Pochettino geldt in dat geval als de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen, al staat Massimiliano Allegri eveneens op het lijstje. Vorige week meldde The Independent al dat Real contact heeft gehad met de zaakwaarnemer van de ex-manager van Tottenham Hotspur. Volgens Marca was dat mede doordat ook Paris Saint-Germain interesse toont.

Voor Pochettino is het een droom om aan de slag te gaan in Madrid. Uit respect van Zidane houdt hij zich evenwel op de vlakte. Wel wees hij om die reden een aanbod van FC Barcelona af vorige maand.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws