Gerbrands over 'niet ondenkbaar' scenario: 'Dat gebeurt in landen om ons heen'

11 maart om 10:10

Toon Gerbrands respecteert het besluit om alle Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden die komend weekend in Noord-Brabant zouden worden gespeeld af te gelasten. Dat laat de algemeen directeur van PSV weten aan het Eindhovens Dagblad.

PSV zou zaterdagavond FC Emmen ontvangen in het Philips Stadion, maar dat gaat vanwege het oprukkende coronavirus niet door. "De instanties die daarover gaan, hebben er meer verstand van dan ik", reageert Gerbrands. "Voor ons zijn het onbeheersbare zaken."

"Ik ben in ieder geval blij dat er nu duels verschoven zijn in plaats van dat we zonder publiek gaan spelen. We moeten zo lang mogelijk proberen om dat te voorkomen. Het thuisvoordeel kan in onze competitie zeer groot zijn. Zeker bij ons is dat het geval en we spelen allemaal nog ergens voor. Als het dan toch nodig zou moeten zijn, moet het denk ik generiek gebeuren. Kijkend naar wat er in de landen om ons heen gebeurt, is het niet ondenkbaar natuurlijk."

Gerbrands verwacht dat de afgelastingen van komend weekend wel op te vangen zijn. "We zullen moeten afwachten wat er verder gebeurt. Er is onzekerheid en we zullen zelf zo goed mogelijk met de situatie moeten omgaan en bereiden ons bij de club nu voor op Fortuna Sittard-PSV (22 maart, red.)."