Koeman maakt compliment aan Oranje-duo: 'Signaal dat ze erg goed bezig zijn'

Koeman maakt compliment aan Oranje-duo: 'Signaal dat ze erg goed bezig zijn'

Gepubliceerd: woensdag 11 maart 2020 om 12:44wo 11-03-2020 om 12:44

Ronald Koeman wil met het debuut van Owen Wijndal en Teun Koopmeiners in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal een 'signaal' afgeven. Ook Mohamed Ihattaren zit er voor het eerst bij.

"We praten natuurlijk over een voorselectie", benadrukt Koeman op het YouTube-kanaal van OnsOranje. "Maar ik vond het wel nodig. Het heeft natuurlijk te maken met een aantal blessures bij met name aanvallers. Memphis Depay, Donyell Malen, Steven Bergwijn, maar ook Tonny Vilhena en Terence Kongolo: allemaal geblesseerd."

"Ik heb constant met zo'n dertig namen gewerkt in de voorselectie, maar er staat een aantal jonge jongens op", vervolgt de bondscoach. "Met name Wijndal en Koopmeiners springen in het oog. Hiermee geef ik een signaal af dat ze erg goed bezig zijn. Of het uiteindelijk resulteert in een definitieve selectie, dat hebben we nog niet besloten."

Koeman hoopt de Oranje-internationals even 'weg te nemen' bij hun club. "De laatste interlandperiode was een maand of vier geleden. Iedereen is heel druk met zijn club en heeft daar totale focus op, maar het is goed om ze even weg te nemen en kort terug te gaan naar waar ze mee bezig zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Welke Oranje-debutant verdient het meest een plek in de definitieve selectie?

(988 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws