'Schmidt zal zeer regelmatig met mij overleg voeren over mogelijke PSV-aankopen'

11 maart om 14:12

Roger Schmidt gaat pas vanaf de zomer aan de slag als trainer van PSV, maar spart momenteel al intensief met John de Jong over de toekomstige PSV-selectie. Dat bevestigt de technisch manager van de Eindhovense club aan Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

De Jong krijgt van VI de vraag wat Schmidts indruk van de huidige selectie is. "Ik wil niet specifiek op spelers of posities ingaan, maar hij is tot een positief oordeel gekomen", reageert De Jong. "Hij vindt dat er in deze selectie genoeg potentie zit om voor de prijzen te spelen volgend jaar, dat heeft hij tegen ons gezegd. Helemaal als we daar goede aanvullingen aan toe kunnen voegen in de zomer."

Schmidt gaat zich de komende periode bezighouden met de samenstelling van de spelersgroep. "Ja, dat is wel het plan. Hij zal de komende periode zeer regelmatig met mij en de scouting overleg voeren over mogelijke aankopen. Het is belangrijk dat hij duidelijk aangeeft hoe hij wil spelen, en welk profiel spelers daarbij past. We willen weten wat zijn ideale plaatje is. In de meeste gevallen komt de transferzomer pas na het EK écht op gang, maar het worden bij ons zeker al belangrijke maanden."

Ook bij het ED meldt De Jong dat Schmidt 'vanaf nu meer aangesloten zal zijn op de scouting'. "Gisteren (dinsdag, red.) heeft hij kennis gemaakt met Ernest Faber. Ernest heeft de handschoen in december opgepakt om ons te helpen en nu een reeks met goede resultaten achter de rug. Voor PSV is het een lastige tijd geweest en daarin ziet Roger ook uitdagingen. Hij weet wat deze club allemaal heeft gewonnen in het verleden."