Wijndal en Koopmeiners verrast: 'Ik dacht: wat hebben we nou weer gedaan...'

11 maart om 14:23
Laatste update: 11 maart om 14:28

Het AZ-duo Owen Wijndal en Teun Koopmeiners werd woensdag blij verrast toenze zich bij de club meldden. Bondscoach Ronald Koeman heeft de twee linkspoten voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het 'grote' Oranje.

Wijndal zag het niet aankomen, liet hij met een brede lach weten aan AZ TV. "Ik heb het van de trainer (Arne Slot, red.). Hij nam mij, Calvin Stengs en Myron Boadu apart. Toen zei hij: jullie zitten alle drie bij de voorselectie. Ik dacht eerst nog: wat hebben we nou weer gedaan...", aldus de linksback.

Ook Koopmeiners had er niet op gerekend, hoewel hij onlangs een 'goed gesprek' had gevoerd met Koeman. "Maar als ik heel eerlijk ben, dat ga je niet direct koppelen aan: oh, nu zit ik bij de voorselectie", aldus de aanvoerder van AZ, die ook door Slot op de hoogte werd gebracht. "Als aanvoerder zit ik vaker met hem. Dat kon over van alles gaan: ook het programma, bij wijze van spreken. Ik stond niet te springen in het spelershome, maar de jongens kwamen er al snel genoeg achter dat het zo was."