KNVB hakt knoop door: resterend Eredivisie- en KKD-programma gaat wél door

11 maart om 14:41

De KNVB gaat voorlopig niet nóg verder snijden in het Eredivisie-programma. De Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden buiten Noord-Brabant gaan voorlopig wél door, heeft directeur Eric Gudde laten weten.

Dinsdag werd bekend dat PSV-FC Emmen, Willem II-sc Heerenveen, RKC Waalwijk-FC Groningen, TOP Oss-FC Den Bosch en Jong PSV-Go Ahead Eagles zijn afgelast, in verband met de uitbraak van het coronavirus in Noord-Brabant. De overige wedstrijden op de twee hoogste niveaus in Nederland gaan wél door, hebben de betrokkenen besloten na onderling overleg.

Bovendien zal er 'gewoon' publiek aanwezig zijn bij die wedstrijden. "We houden de veiligheidsrisico's aan. En we spelen zolang mogelijk met publiek", aldus Gudde in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hoe het Eredivisie-programma op de lange termijn eruit ziet, is echter nog de vraag.

ADO Den Haag en Fortuna Sittard trappen vrijdag de 27ste speelronde van het Eredivisie-seizoen af. Verder staan PEC Zwolle-Heracles Almelo, FC Utrecht-Vitesse, Sparta-Feyenoord, Ajax-FC Twente en VVV-Venlo - AZ op het programma.