'Dumfries past bij Inter en zou op die positie een kwaliteitsinjectie bieden'

11 maart om 17:24

Denzel Dumfries zou een ideale aanwinst zijn voor Internazionale. Dat denkt David Endt, die tegenover VoetbalPrimeur vertelt dat de speelwijze van de rechtsback en aanvoerder van PSV past in de manier waarop de Nerazzurri willen voetballen.

Hans Hateboer speelt al in de Serie A bij Atalanta en ook Dumfries zou die weg volgens Endt moeten bewandelen. "Ik ben wel fan van hem", zegt de voormalig teammanager van Ajax tegenover deze website. "Soms oogt hij wat wild en dat heeft ook te maken met uiterlijkheden. Zijn gezicht staat altijd een beetje streng. Maar hij is absoluut een speler voor de Serie A."

Inter, de huidige nummer drie in de hoogste Italiaanse voetbalcompetitie, zou een type-Dumfries goed kunnen gebruiken. "Ik denk dat hij het daar goed zou doen", vertelt Endt. "Hij kan een kwaliteitsinjectie geven op die positie bij Inter. Ze hebben op rechtsback wel iemand zoals hij nodig, dus hij zou daar goed passen."

Ook Teun Koopmeiners zou volgens Endt eens moeten nadenken over een transfer naar Italië. "Hij is een typische speler voor die competitie. Hij doet alles vanuit zijn voetbalintelligentie. Hij ziet het spel en weet precies hoe het in elkaar zit. Hij is misschien niet geweldig begaafd, maar zijn gave zit hem in het vinden van evenwicht. Hij moet nu geluk hebben dat iemand anders dat ook zo ziet."

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!