'Larsson moet 16 uur per week in militaire training in China'

11 maart om 20:49

Sam Larsson krijgt het meteen zwaar in China. Omdat de start van de Chinese competitie is uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus moeten alle spelers in militaire training.

Larsson maakte eind vorige maand de overstap van Feyenoord naar Dalian Professional Football Club, maar wacht nog op zijn eerste speelminuten voor de club. Omdat er momenteel niet wordt gevoetbald in China moeten de spelers van alle professionele clubs zestien uur per week een militair trainingsprogramma afwerken, dus ook Larsson. Zodoende blijven de spelers in vorm.

De zware training is absoluut geen formaliteit, want er wordt streng gecontroleerd of de spelers zich wel aan de afspraken houden, zo meldt het Zweedse SVT. De spelers van de Chinese clubs moeten aantoonbaar sterker worden met squats en bankdrukken en daarnaast moet hun sprongkracht worden verbeterd. Het vetpercentage moet lager dan elf procent liggen. De resultaten van de tests zullen publiekelijk worden gemaakt.

De Chinese competitie zou in februari beginnen, maar is uitgesteld vanwege het coronavirus. Het is niet duidelijk wanneer er weer gespeeld kan worden.