'Ajax is akkoord met het verkopen van kaarten van Brabanders aan anderen'

11 maart om 21:56

De supportersvereniging van Ajax roept Brabantse fans op om zondagmiddag thuis te blijven en de wedstrijd tegen FC Twente niet te bezoeken. Directeur Fabian Nagtzaam heeft een deal gesloten met Ajax over de kaarten die dan vrijkomen.

Ajax speelt zondagmiddag in de eigen Johan Cruijff Arena tegen FC Twente. De Amsterdammers hebben veel fans die vanuit Brabant naar de hoofdstad afreizen, maar Nagtzaam hoopt dat ze dat deze keer niet doen. "De veiligheidsregio daar heeft opgeroepen om overbodige sociale contacten te vermijden", zegt hij tegen De Telegraaf. "Brabantse Ajax-fans, volg het advies van uw veiligheidsregio en blijf thuis!"

Naast het feit dat de supportersvereniging aan FOX Sports heeft gevraagd of de wedstrijd op het open kanaal uitgezonden mag worden, is er ook een deal gesloten met Ajax. "Ajax is bereid om alle Brabanders met een seizoenkaart of een geldig wedstrijdkaartje via de mail een e-ticket toe te sturen, zodat zij het toegangsbewijs kunnen weggeven of verkopen aan iemand uit een niet besmet gebied."