Simeone pareert Klopp-kritiek: 'We kwamen hier om te winnen en we geven nooit op'

12 maart om 08:45
Laatste update: 12 maart om 09:37

Winnende trainer Diego Simeone heeft absoluut maling aan de kritiek die hij en zijn team van Jürgen Klopp te verwerken kregen na de sensationele zege op Liverpool (2-3). De oefenmeester prijst de vechtlust van zijn team.

Op de persconferentie na afloop van het duel prijst Simeone zijn team. "We geven nooit op. We wijken nooit af van ons plan. Mijn spelers voeren hun taken allemaal uit. Het is belangrijk om de zwaktes van je tegenstander te kennen. We kwamen hier om te winnen en in de verlenging kwam er wat meer ruimte. Ik respecteer de tegenstander en probeer te winnen. Je kan een hoop kansen hebben en veel missen, of je kan weinig kansen hebben en veel scoren. Er zijn geen zekerheden in het voetbal."

Jan Oblak ontpopte zich in Liverpool andermaal als de redder van Atlético, tot genoegen van Simeone. "Lionel Messi kan wedstrijden voor je winnen. Oblak kan wedstrijden voor je redden. Het was zwaar, maar hij redt zoveel situaties. Hij is duidelijk een van de beste keepers ter wereld.", zegt Simeone. Als we zulke belangrijke wedstrijden spelen, zullen onze fans zijn prestatie voor een lange tijd herinneren. Dit zal voor altijd in de historie van onze fans blijven. We zitten opnieuw bij de beste acht van Europa", besluit de winnende oefenmeester.