België komt in actie: alle clubs achter gesloten deuren, bekerfinale uitgesteld

12 maart om 11:10
Laatste update: 12 maart om 11:14

België neemt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Alle wedstrijden van de laatste speeldag in de Jupiler Pro League worden zonder publiek afgewerkt. De bekerfinale is uitgesteld.

De clubs in de Jupiler Pro League spelen komend weekend de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, voordat de play-offs beginnen. Dat gebeurt zonder publiek. De bekerfinale op 22 maart tussen Club Brugge en Antwerp wordt uitgesteld en ook de wedstrijden in alle amateurreeksen van de Waalse en Vlaamse vleugel worden opgeschort.

'Aangezien de situatie van minuut tot minuut kan veranderen, zullen we in overleg met VV, ACFF en de Pro League kort op de bal spelen en snel communiceren via de sociale en digitale media', zo laat de KBVB weten. KNVB-directeur Eric Gudde liet woensdag weten dat in België en Engeland vooralsnog 'gewoon' wordt doorgevoetbald, maar ook rond de Premier League klinken hardnekkige geluiden dat de stadions op slot gaan voor supporters.

Denemarken
Ook de Denen nemen maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De Deense voetbalbond heeft alle wedstrijden die de komende twee weken gespeeld zouden worden gecanceld.