Marca: UEFA schort alle wedstrijden in Champions League en Europa League op

12 maart om 12:57
Laatste update: 12 maart om 13:09

De Champions League en Europa League worden opgeschort door de UEFA. Althans, dat meldt Marca 'bij gebrek aan een bekendmaking' van de Europese voetbalbond.

De UEFA schijnt later op de donderdag met een officieel statement te komen. Donderdag wordt de eerste speelronde van de achtste finales van de Europa League afgewerkt, maar die staat dus op losse schroeven. In de Champions League werd dinsdag en woensdag nog 'gewoon' gevoetbald, al gebeurde dat bij Valencia - Atalanta Bergamo en Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund achter gesloten deuren.

Volgende week spelen Bayern München, Juventus, Real Madrid en FC Barcelona hun Champions League-return tegen respectievelijk Chelsea, Olympique Lyon, Manchester City en Napoli. De kans dat Juventus en Real in actie komen is nihil, omdat bij Juve-verdediger Daniele Rugani het coronavirus is geconstateerd en bij Real alle spelers naar huis zijn gestuurd om in quarantaine te gaan.

Inmiddels wordt er in Spanje, Italië, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk niet gespeeld komend weekend. In Duitsland, België, Portugal, Frankrijk en Engeland spelen (vermoedelijk) zonder publiek. De KNVB heeft vooralsnog alleen de wedstrijden in Noord-Brabant afgelast.