L'Equipe: UEFA gaat EK 2020 waarschijnlijk verplaatsen naar zomer 2021

12 maart om 15:40
Laatste update: 12 maart om 16:05

De kans is groot dat het EK 2020 verplaatst wordt naar de zomer van 2021. Dat meldt de Franse krant L'Equipe. Aankomende dinsdag wordt er tijdens een topoverleg gesproken over de hervatting van de Europese toernooien, waaronder het EK.

L'Equipe weet dat het EK naar alle waarschijnlijkheid verplaatst gaat worden naar volgend jaar. Helemaal zeker is dat nog niet, want er zal nog over onderhandeld moeten worden. De Champions League en Europa League zullen ook worden opgeschort. Het is niet duidelijk wat de FIFA van plan is met het WK 2022 in Qatar als er een jaar daarvoor al een EK wordt gespeeld. 

In verband met het coronavirus neemt de UEFA geen enkel risico. De competities in onder meer Spanje, Italië, België en Nederland liggen stil en daarnaast zijn enkele Europese wedstrijden uit de programmering gehaald. Spelers van Juventus en Real Madrid zijn al in quarantaine geplaatst, net als die van Internazionale.

Bondscoach Ronald Koeman benadrukte bij De Wereld Draait Door nog maar eens veel zin te hebben in het EK met Oranje, maar verplaatsing van het toernooi biedt ergens ook voordelen. Memphis Depay, Steven Bergwijn en Donyell Malen herstellen momenteel van zware blessures en het is nog maar de vraag of zij het EK zouden halen.

Lees meer over:

Deel via