Update: 'Naast Spaanse ook Duitse clubs in het nauw: 750 miljoen euro op het spel'

Update: 'Naast Spaanse ook Duitse clubs in het nauw: 750 miljoen euro op het spel'

Gepubliceerd: donderdag 12 maart 2020 om 20:32do 12-03-2020 om 20:32

Laatste update: zaterdag 14 maart 2020 om 19:26za 14-03-2020 om 19:26

Diverse Europese competities liggen de komende weken stil door het coronavirus, maar het is de vraag of er dit seizoen überhaupt nog gespeeld wordt. Dat zou met name voor de topcompetities een enorme financiële strop betekenen. Marca meldt dat La Liga liefst 600 miljoen euro kan mislopen.

Net als in de Eredivisie is de Primera División de komende twee speelronden al stilgelegd, maar de Spaanse sportkrant berekent wat het kost als de competitie definitief wordt uitgesteld. De economische schade is in dat geval enorm.

Op het hoogste niveau in Spanje moeten alle clubs nog elf wedstrijden spelen. La Liga verwacht daardoor 494 miljoen euro aan televisie-inkomsten mis te lopen, 78,1 miljoen aan seizoentickets en 38,8 miljoen aan losse kaartverkoop. Dat brengt het totaal op 610,9 miljoen euro. Als ook het tweede niveau, La Liga Smartbank, wordt meegenomen in de berekeningen dan loopt het verlies zelfs op tot 678,4 miljoen.

Eerder op de dag werd bekend dat de selectie van Real Madrid in quarantaine is geplaatst, nadat een basketballer van de club besmet raakte met het coronavirus.

Update: Niet alleen het Spaanse voetbal vreest de financiële gevolgen van het coronavirus, ook de Duitse clubs zitten met de handen in het haar. Mocht het zover komen dat het seizoen niet kan worden afgemaakt, dan lopen de 36 clubs uit de Bundesliga en 2. Bundesliga in totaal liefst 750 miljoen euro mis. Dat meldt persbureau DPA. Vooral de gemiste televisieinkomsten wegen net als in de Primera División zwaar met liefst 370 miljoen.

Tot overmaat van ramp blijken de Duitse clubs niet verzekerd voor de financiële schade door het mogelijk wegvallen van het tv-geld. Borussia Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke uitte al zijn zorgen. "Het Duitse profvoetbal bevindt zich in de grootste crisis van zijn geschiedenis", zei hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws