Bundesliga-eindverantwoordelijken corrigeren eerdere beslissing: tóch geen voetbal

Bundesliga-eindverantwoordelijken corrigeren eerdere beslissing: tóch geen voetbal

13-03-2020 16:18 Laatste update: 16:31
36

Ook in Duitsland zal er niet gevoetbald worden. De DFB had aanvankelijk besloten om de 26ste Bundesliga-speelronde 'gewoon' plaats te laten vinden, maar inmiddels is er een streep gezet door de wedstrijden op het hoogste én het op één na hoogste niveau.

De Deutsche Fußball Liga heeft het nieuws vrijdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. In navolging van alle andere West-Europese voetballanden heeft men besloten om de competitie in ieder geval tot begin april stil te leggen. 'Wij hebben deze beslissing genomen in relatie tot de nieuwe ontwikkelingen, die ook direct effect zouden kunnen hebben op de Bundesliga- en Tweede Bundesliga-teams', klinkt het.

De instanties vreesden voor een verdere uitbraak van het virus in Duitsland. 'Enkele teams waren al getroffen, zoals 1. FC Nürnberg en Hannover 96 in de Tweede Bundesliga. We konden niet uitsluiten dat er nóg meer infecties plaats zouden vinden.'

De Duitse bond had aanvankelijk besloten om vrijdag, zaterdag, zondag en maandag 'gewoon' wedstrijden te laten plaatsvinden. Die maatregelen leidden echter tot een storm van kritiek: onder meer Bayern München-middenvelder Thiago Alcantara sprak zijn onvrede uit. De lokale autoriteiten in Bremen hadden al besloten om een streep door het maandagavondduel tussen Werder Bremen en Bayer Leverkusen te zetten. Wanneer de komende speelrondes ingehaald worden, is nog niet duidelijk: de Duitse clubs willen het seizoen in ieder geval tot het einde uitspelen.