Van der Sar doet beroep op Ajax-fans: 'Allemaal ons steentje bijdragen'

12 maart om 20:50

Ajax-directeur Edwin van der Sar vindt het een juiste keuze dat het voetbal in Nederland tot 31 maart is stilgelegd. De voormalig doelman committeert zich aan de richtlijnen van het RIVM en de regering.

"Ik verwachtte eigenlijk wel dat het zo zou gaan", zegt Van der Sar tegen Ajax TV. "We kregen gisteren een update bij de KNVB. Toen leek alles nog redelijk door te gaan. Maar naar aanleiding van de uitspraken van Mark Rutte en de mensen die naast hem stonden, was het duidelijk."

Van der Sar steunt de beslissing die is genomen. "Ik denk dat we er alles aan moeten doen om dit zoveel mogelijk in te perken. We moeten allemaal ons steentje bijdragen om de richtlijnen te volgen die het RIVM en de regering voor ons neerzetten. Uiteraard sluiten we ons daar als Ajax bij aan en we roepen ook de fans op om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven, om ervoor te zorgen dat ze weer heel snel bij de wedstrijden van Ajax aanwezig kunnen zijn."

De Amsterdammers zullen al hun activiteiten beperken, geeft Van der Sar aan. In principe is er tot 31 maart geen voetbal. De oud-international ziet nog wel mogelijkheden om de duels in te halen. "We spelen geen Europees meer, dus dat geeft ruimte. Misschien komt er een ander einde van de competitie, maar dat is ook afhankelijk van de UEFA en de gesprekken daar."

Hoe het programma van het eerste elftal er van Ajax de komende weken uitziet, is aan trainer Erik ten Hag. "Drie weken geen wedstrijd vereist een iets andere trainingsopbouw. Dat ligt bij hem", aldus Van der Sar.