UEFA hakt knoop door: géén Champions League en Europa League

UEFA hakt knoop door: géén Champions League en Europa League

13-03-2020 11:06 Laatste update: 11:17
60

De Champions League en de Europa League gaan volgende week niet door. De UEFA heeft beide Europese toernooien stilgelegd vanwege het coronavirus, zo is vrijdag bekendgemaakt.

De Europese voetbalbond moest deze week al een streep zetten door de Champions League-duels Manchester City - Real Madrid en Juventus - Olympique Lyon, nadat de spelers van de Spaanse en Italiaanse grootmacht in quarantaine moesten worden geplaatst. Nu is dus het volledige programma van komende week geschrapt. Ook de loting voor de volgende rondes van beide toernooien gaat daardoor niet door.

In de Champions League moeten naast eerdergenoemde duels ook Barcelona - Napoli en Bayern München - Chelsea nog gespeeld worden in de achtste finales. In de Europa League zijn er acht duels geschrapt: Wolverhampton Wanderers - Olympiakos, Bayer Leverkusen - Rangers FC, Shakhtar Donetsk - VfL Wolfsburg, Getafe - Internazionale, FC Basel - Eintracht Frankfurt, Manchester United - LASK Linz, AS Roma - Sevilla en FC Kopenhagen - Basaksehir.

De eerste duels in de kwartfinales van de Champions League stonden voor 7 en 9 april gepland. De Europa League volgde op 10 april. Een week later zouden de returns zijn. Die speeldagen lijken nu niet langer haalbaar.

Ook de meeste Europese competities liggen stil vanwege het coronavirus.