Ook club van Aké en Groeneveld heeft coronanieuws: Boruc en stafleden in isolatie

13 maart om 11:34

Het coronavirus verspreidt zich snel in de Premier League. Bournemouth heeft vijf werknemers in isolatie geplaatst, omdat zij tekenen vertonen van het virus. Onder hen ook doelman Artur Boruc.

Bournemouth benadrukt in een verklaring dat het nog een voorzorgsmaatregel betreft. Het vijftal heeft namelijk nog geen positieve test ondergaan. De club houdt hun situatie nauwlettend in de gaten. Naast Boruc betreft het vier stafleden van het eerste elftal. Bij Bournemouth staan ook de Nederlanders Nathan Aké en Arnaut Danjuma Groeneveld onder contract.

Bournemouth is na Arsenal, Chelsea en Everton al de vierde Premier League-club die wordt getroffen door het coronavirus. Arsenal-manager Mikel Arteta en Chelsea-aanvaller Callum Hudson-Odoi zijn besmet met het coronavirus, terwijl ook een speler van The Toffees symptonen vertoont. De Engelse voetbalbond voert vrijdag spoedoverleg over het doorgaan van de Premier League. De kans is groot dat de competitie stil komt te liggen.

Onder meer de Eredivisie, de Primera División en de Serie A zijn al opgeschort, net als de Champions League en de Europa League. In de Bundesliga wordt komend weekeinde nog wél gespeeld.