Feyenoord neemt maatregelen: 'Zagen dit besluit eerlijk gezegd niet aankomen'

13 maart om 15:01

Feyenoord heeft de nodige maatregelen moeten treffen gezien de crisis rond het coronavirus. Dat de regering activiteiten met meer dan honderd aanwezigen heeft verboden, wil echter niet zeggen dat de Rotterdammers alles plat gooien.

Stadiondirecteur Jan van Merwijk reageert voor de camera van Feyenoord TV op de maatregelen. "We zagen het eerlijk gezegd niet aankomen dat dit besluit genomen zou worden, maar uiteraard volgen we richtlijnen", doelt Van Merwijk op het annuleren van activiteiten en bijeenkomsten met meer dan honderd aanwezigen.

"Een aantal dingen houden we nog wel in de lucht, om dat ook maar even uitdrukkelijk te zeggen", vervolgt Van Merwijk. "De winkels mogen gewoon openblijven en dat betekent dat ook de fanshops van Feyenoord open blijven."

Evenementen en activiteiten met minder dan honderd personen zijn nog wel toegestaan en dus gaan er meer zaken binnen Feyenoord gewoon door. "Dat betekent dat de brasserie gewoon nog open is en dat we ook rondleidingen in het stadion tot honderd personen – of überhaupt  bijeenkomsten tot honderd personen – gewoon nog kunnen accommoderen in het stadion."