'Gepingpong' tussen Weijs en NAC: 'Ik hoef me voorlopig niet meer in te spannen'

'Gepingpong' tussen Weijs en NAC: 'Ik hoef me voorlopig niet meer in te spannen'

Gepubliceerd: vrijdag 13 maart 2020 om 15:20vr 13-03-2020 om 15:20

Willem Weijs heeft extra tekst en uitleg gegeven over zijn opmerkelijke vertrek bij NAC Breda. De jeugdtrainer nam na het ontslag van Ruud Brood de hoofdmacht onder zijn hoede en leidde NAC naar een bekerzege op PSV: na de aanstelling van Peter Hyballa moest hij echter plaatsmaken en inmiddels zijn beide partijen uit elkaar.

De 33-jarige Brabander is formeel nog tot de zomer verbonden aan NAC, maar zit momenteel thuis. "Ik ben vrijgesteld van werk, met behoud van arbeidsvoorwaarden", verduidelijkt hij tegenover FOX Sports. "Mijn contract gaat komende zomer aflopen en voorlopig hoef ik me niet meer in te spannen voor NAC."

Weijs had graag samengewerkt met Hyballa, die echter voor zijn eigen technische staf koos. De inmiddels vertrokken jeugdtrainer ontkent ten stelligste dat zijn afscheid een financieel motief heeft. "Niets van waar, ik heb nooit een cent extra gevraagd aan de club. Omdat ik trots was dat ik bij een dynamische club als NAC interim-trainer mocht zijn, weliswaar voor een korte periode. Maar dat hele geldverhaal is pure onzin."

Het verhaal dat hij Jong NAC niet onder zijn hoede wilde nemen, klopt echter wél, bevestigt Weijs. "Aan het begin van het seizoen is de beslissing genomen om de functie voor Jong NAC te laten vervallen. Want die was er eigenlijk niet. Dan komt het op mij raar over als die een paar maanden later weer in het leven wordt geroepen. En in mijn contract stond zwart op wit dat ik assistent-trainer was van het eerste elftal", aldus Weijs.

"Ik heb aangegeven: jongens, dit is op dit moment niet de juiste oplossing voor mij. Zij gaven aan dat dit niet kon, omdat ze al een nieuwe staf hadden. Dat heeft nog een tijdje 'gepingpongd', maar uiteindelijk heeft het geresulteerd in deze oplossing."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws