Weijs breekt met NAC en ontkent aantijgingen: 'Wederom absolute onzin'

12 maart om 10:11

Willem Weijs is niet langer werkzaam bij NAC Breda. Dat bevestigt de voormalig interim-trainer van de Brabantse club tegenover Voetbal International. Weijs en NAC raakten in een arbeidsconflict na de aanstelling van Peter Hyballa.

Deze week zijn Weijs en NAC tot een akkoord gekomen over een vrijstelling van werkzaamheden tot de zomer. Dan loopt ook het contract van de 33-jarige oefenmeester af. In januari was Weijs nog de gevierde man in Breda door PSV uit te schakelen in de achtste finales van de KNVB Beker. Na de komst van Hyballa zat hij thuis.

"Dat was een hele gekke situatie. Aan de ene kant voel ik nog heel erg de liefde voor de spelers en de club. Aan de andere kant betreur ik hoe dit proces is verlopen", reageert Weijs bij VI. "Het liefst wilde ik gewoon terugkeren als assistent. Ik wil betrokken zijn bij de groep, om op die manier een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van NAC."

Hyballa nam echter zijn eigen assistenten mee. Weijs ontkent dat hij heeft bedankt voor een functie in de technische staf van de Duitse trainer. "Ik had graag met Hyballa willen werken, omdat ik veel van hem had kunnen leren", laat hij weten. Ook ontkent Weijs zijn vermeende eis dat Hyballa 'zijn lijn' zou doortrekken. "Dat is wederom absolute onzin."

Dat sommige supporters van NAC hem zien als 'werkweigeraar' begrijpt Weijs wel. "Op basis van de berichten die daarover in de media zijn verschenen, begrijp ik dat beeld. Alleen liggen de feiten volgens mij, zoals ik net geprobeerd heb uit te leggen, genuanceerder. Ik hoop dat de fans er begrip voor hebben dat ik dit niet via de media heb uitgevochten."