Rummenigge vreest ernstige financiële gevolgen coronavirus: 'Rekening mee houden'

13 maart om 18:02
Laatste update: 13 maart om 18:06

Bayern München-baas Karl-Heinz Rummenigge twijfelt of het een goed idee is om het EK van aankomende zomer door te laten gaan. Het eindtoernooi wordt in twaalf verschillende landen afgewerkt, waardoor veel toeschouwers door heel Europa gaan reizen.

Met het oog op het coronavirus lijkt het Rummenigge dan ook geen goed plan het EK deze zomer af te werken. "We weten natuurlijk niet hoe de situatie over een paar maanden is", vertelt Rummenigge op een persconferentie, geciteerd door Die Welt. "Het toernooi is verdeeld over twaalf landen en dat houdt in dat veel personen gaan reizen. Misschien is dat in die periode nog niet verstandig."

Aangezien er op het moment meerdere competities stil zijn gelegd, is het volgens Rummenigge helemaal geen verkeerd idee het EK te verplaatsen. "Zonder het EK is er de ruimte wedstrijden in te plannen, zowel nationaal als internationaal", doelt hij op de landelijke competities en Champions- en Europa League. "Dat is ook iets om rekening mee te houden."

Financiële gevolgen
Financieel zijn er ook gevolgen, zo ziet de Bayern-baas. "Door het stilleggen van de Bundesliga worden de betalingen van tv-gelden worden uitgesteld. Inkomensten uit kaartverkoop zijn er niet, vanwege wedstrijden zonder publiek. De financiële impact is enorm, veel clubs komen misschien op korte termijn in de problemen. We moeten samen naar oplossingen zoeken", sluit Rummenigge af.