Premier League wijkt ook voor coronavirus: geen voetbal in Engeland voorlopig

13 maart om 12:05
Laatste update: 13 maart om 12:10

De Premier League heeft tijdens een spoedoverleg vrijdagochtend besloten om de competitie tot tenminste 3 april stil te leggen. Het nieuws volgt op coronagevallen bij onder meer Arsenal, Chelsea, Everton en Bournemouth.

De Engelse voetbalbond zag donderdag nog geen reden om de competitie te staken, maar sindsdien rukt het virus snel op. Eerst maakte Arsenal bekend dat manager Mikel Arteta besmet is, waarna ook Chelsea-aanvaller Callum Hudson-Odoi positief testte en een speler van Everton symptonen vertoonde. Alle spelers van die clubs zijn daardoor in quarantaine geplaatst.

Verder werd tevens bekend dat er bij Leicester City drie spelers in zelfisolatie zitten en dat Benjamin Mendy van Manchester City dat ook had gedaan. De Premier League voerde vrijdag topoverleg vanwege de recente ontwikkelingen en ziet zich nu dus ook genoodzaakt om de volledige competitie in ieder geval tot 3 april op te schorten. Daarmee volgt Engeland het voorbeeld van onder meer de Eredivisie, de Primera División, de Serie A en de Ligue 1. Ook de Champions League en de Europa League gaan komende week niet door, meldde de UEFA. In de Bundsliga wordt dit weekeinde nog wél gespeeld.

Liverpool gaat momenteel fier aan kop in de Premier League met 82 punten uit 29 wedstrijden. Manchester City staat tweede met 57 punten, voor Leicester City, Chelsea en Manchester United. Ook het Championship, de League One en de League Two komen stil te liggen.