Update: Premier League komt terug op eerder nieuws en last spoedvergadering in

12 maart om 23:45
Laatste update: 12 maart om 23:45

De wedstrijden in de Premier League van aankomend weekend gaan door. Dat bevestigt de Engelse voetbalbond donderdagavond. Waar de competities in de meeste Europese topcompetities stilligt, zien ze in Engeland dus nog geen reden om de duels af te gelasten.

De Premier League ziet naar aanleiding van de uitspraken van het parlement eerder op de avond geen reden om de Premier League-wedstrijden van dit weekend af te gelasten, zo laat het weten via de website.

Premier Boris Johnson gaf aan dat er voor nu geen reden is om sportevenementen af te blazen, maar in de nabije toekomst kan dit wel het geval zijn. De Premier League houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en komt waar nodig in actie. 'Het welzijn van de spelers, staf en supporters is zeer belangrijk en we gaan de richtlijnen volgen', valt er te lezen op de website van de Premier League.

Update: Het is toch twijfelachtig of de Premier League komend weekeinde doorgaat. Na het nieuws van de positieve test van Arsenal-manager Mikel Arteta op het coronavirus, is een spoedvergadering ingelast voor vrijdag. De Premier League wil verder nog geen toelichting geven.