Nieuws uit Londen: Chelsea-selectie in quarantaine na positieve test Hudson-Odoi

13 maart om 06:43
Laatste update: 13 maart om 08:19

Callum Hudson-Odoi is besmet met het coronavirus. De aanvaller van Chelsea (19) had vanaf maandag lichte klachten en vertoonde zich sindsdien niet meer op het trainingscomplex van The Blues, waarna hij positief werd getest op het virus.

Dat valt te lezen in een statement op de website van Chelsea. Al het personeel van de club dat recent contact heeft gehad met Hudson-Odoi zal in quarantaine gaan, volgens de regels van de Engelse regering. De volledige selectie van Chelsea, inclusief trainer en staf, zullen zich de komende dagen sowieso afzonderen. Het is de verwachting dat mensen die niet in direct contact zijn geweest met Hudson-Odoi in de komende dagen weer aan het werk kunnen gaan.

Het trainingscomplex van Chelsea blijft ondertussen afgesloten. Stamford Bridge, het stadion van de club uit Londen, blijft vooralsnog wel geopend. Hudson-Odoi, een talentvolle vleugelaanvaller in de ploeg van trainer Frank Lampard, blijft positief en kijkt alweer vooruit naar de dag waarop hij terug mag keren op het trainingskamp.

Hudson-Odoi is de derde profvoetballer die in korte tijd positief test op het virus. Ook Daniele Rugani van Chelsea en Timo Hübers van Hannover 96 zijn besmet. Donderdagavond werd ook bekend dat Arsenal-manager Mikel Arteta corona heeft.