Slecht nieuws voor Van Beek: "Dat respecteer ik ook, maar ik geef niet op"

13 maart om 20:42

Sven van Beek hoeft voorlopig niet te rekenen op een basisplaats bij Feyenoord, ondanks dat hij weer helemaal fit is. Hij raakte in de voorbereiding op dit seizoen opnieuw zwaargeblesseerd en heeft de afgelopen maanden aan zijn herstel gewerkt.

Van Beek is inmiddels weer 100% fit, zegt hij. Nu is het wachten op kansen van trainer Dick Advocaat. "Je wilt graag spelen, dat is duidelijk. Maar het staat goed, we winnen negen van de tien wedstrijden", zegt hij bij Feyenoord TV. "Dan is het lastig om terug te komen. Dat is heel normaal, maar als de trainer me nodig heeft voor die laatste vijf of tien minuten, dan sta ik daarvoor open."

Van Beek sprak met Advocaat. De Feyenoord-trainer gaf aan dat hij het team niet gaat veranderen. "Dat respecteer ik ook, maar ik geef niet op. Als er een kans komt, wil ik die grijpen."

"Ik ben er lang uitgeweest en heb hard getraind. Dan wil je ook zo snel mogelijk terug bij de selectie. Als ik weer wat minuten mag maken is dat top. Als topsporter wil je meer en vecht je voor je basisplaats, maar je moet daarop wachten. Als de trainer andere keuzes maakt is dat niet altijd even leuk. Ik was blij dat ik weer lekker op het veld kan staan en me weer voetballer voelde. Dat heb ik lang niet gehad. Nu kijk je naar boven en wil je naar het eerste elftal."

Van Beek heeft aan zichzelf getwijfeld. "Kan ik het nog en waarom overkomt dit mij? Ik weet wat ik kan en dat heb ik ook vaak zat laten zien. Ik moet in mezelf blijven geloven."