In huis vanwege het coronavirus: 'Verschrikkelijke situatie hier in Italië'

In huis vanwege het coronavirus: 'Verschrikkelijke situatie hier in Italië'

14-03-2020 07:22
52

Bram Nuytinck, op het moment actief bij het Italiaanse Udinese, zit al een tijdje thuis in zijn appartement in het land. Italië zit vanwege het coronavirus op slot en de voormalig verdediger van NEC en RSC Anderlecht spreekt van een 'verschrikkelijke situatie'.

Nuytinck ziet hoe het sociale leven in Italië op het moment totaal op zijn gat ligt. "Ik denk dat ook in Nederland op een gegeven moment alles op slot zal gaan", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Je ziet dat er telkens nieuwe maatregelen bijkomen en als het aantal coronagevallen blijft oplopen, zal Nederland er niet aan ontkomen om hetzelfde te doen als Italië."

Sinds begin deze week is het leven in Udine, de stad waar Nuytinck woont, flink veranderd. Aangezien het gebied in eerste instantie niet tot een 'risicogebied' behoorde, ging het leven zijn gangetje. "Mensen zaten gewoon op terrasjes en de restaurants waren open. Dat is nu allemaal voorbij. Het is heel raar om te zien dat het leven totaal is gestopt. Het is uitgestorven op straat, iedereen zit binnen", aldus de verdediger.

Triest
Steeds meer Serie A-spelers raken besmet met het virus, zo ziet ook Nuytinck. "Het is een verschrikkelijke situatie hier in Italië, zoveel mensen die ziek zijn en zoveel mensen die overlijden. Heel triest. In mijn omgeving zijn geen mensen overleden, maar het komt heel dichtbij als je de berichten leest over de Serie A-spelers die zijn besmet met het virus. Het is een heel rare tijd en ik denk dat de huidige situatie nog wel een tijdje gaat duren."