Serie A tot 3 april stilgelegd, alle inwoners van Italië moeten thuisblijven

Serie A tot 3 april stilgelegd, alle inwoners van Italië moeten thuisblijven

Gepubliceerd: maandag 9 maart 2020 om 21:44ma 09-03-2020 om 21:44

Laatste update: maandag 9 maart 2020 om 21:58ma 09-03-2020 om 21:58

Alle sportevenementen in Italië worden in ieder geval tot 3 april afgelast vanwege het coronavirus. Dat heeft de Italiaanse premier Giuseppe Conte bekendgemaakt. Heel het land is inmiddels een rode zone.

De inwoners van Italië moeten vanaf nu thuisblijven, zo heeft Conte laten weten. De wedstrijden in de Serie A zouden achter gesloten deuren worden afgewerkt, maar gaan nu helemaal niet meer door. Dat geldt niet alleen voor alle voetbalcompetities, maar voor alle sporten. 

Heel Italië ligt stil. "De maatregelen die we in het noorden hebben genomen gelden nu voor heel Italië", laat Conte weten. "Er is geen reden om de sportevenementen door te laten gaan. De fans moeten hier ook gehoor aan geven. Zelfs sportscholen kunnen niet worden gebruikt."

De Italiaanse regering nam in het noorden van het land al quarantainemaatregelen. De mensen mochten de regio niet zomaar verlaten in verband met de uitbraak van het coronavirus. Het was wachten op de beslissing om ook de sportevenementen te cancellen. Het is niet duidelijk wat deze maatregel betekent voor de wedstrijden in de Champions League en Europa League. Atalanta Bergamo speelt dinsdag in Spanje tegen Valencia. Bekend was al dat dat duel zonder publiek zou worden gespeeld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws