Open voor Eredivisie-terugkeer: 'Als topclub informeert, zou ik erover nadenken'

14 maart om 08:01

Wesley Hoedt is dit seizoen een sterkhouder in de defensie bij Antwerp FC, na woelige jaren bij onder meer Lazio, Celta de Vigo en Southampton. De Nederlander zou in de toekomst graag nog eens in de Eredivisie spelen en droomt van een plek bij Oranje.

De ontwikkeling van Hoedt verliep voorspoedig, maar de Nederlander speelt dit seizoen op huurbasis bij Antwerp FC. "Als je op je twintigste regelmatig in de Serie A speelt, twee jaar later in Oranje debuteert en vervolgens een transfer naar de Premier League maakt, verwacht je niet dat je een paar jaar later verhuurd wordt aan Antwerp FC", is Hoedt realistisch in gesprek met Voetbal International.

De stap naar België was een grote voor Hoedt, die zijn opties goed afwoog alvorens te tekenen in Antwerpen. "Het was niet zo dat ik blind wilde tekenen. Als je bij Southampton onder contract staat en ervoor bij Celta en Lazio hebt gespeeld, is een transfer naar België een onverwachte en niet een meteen voor de hand liggende", aldus de verdediger, die graag nog eens terug zou keren naar Nederland. "Maar het is geen absolute must. Dat heeft ook met de vele kunstgrasvelden te maken, dat vind ik niet aantrekkelijk. Maar als een Nederlandse topclub informeert, zou ik daar zeker over nadenken."

Oranje
Dromen van een plek in het Nederlands elftal doet hij ook nog steeds, al weet Hoedt dat er met de huidige opties die bondscoach Ronald Koeman heeft weinig kansen voor hem zijn. "Virgil van Dijk is de beste ter wereld, Matthijs de Ligt is een groot talent en dan zitten Stefan de Vrij en Nathan Aké nog op de bank. De bondscoach heeft veel te kiezen, maar terugkeren bij de selectie van Oranje is en blijft voor mij een ambitie", sluit een ambitieuze Hoedt af.