Kwalificaties voor Afrika Cup uitgesteld: Dessers voorlopig nog geen international

14 maart om 08:11

De meeste Europese competities liggen de komende weken stil. Ook in Afrika zal er minder gevoetbald worden: de kwalificaties voor de Afrika Cup zijn namelijk uitgesteld.

De CAF, de Afrikaanse tegenhanger van de UEFA, heeft vrijdag laten weten dat de kwalificaties voor de Afrika Cup worden uitgesteld. Een inhaaldatum is er nog niet. Normaal waren de komende weken speeldagen 3 en 4 van de kwalificatierondes aan de beurt.

Nu het coronavirus op blijft komen neemt men in Afrika geen risico. 'De meeste spelers van de Afrikaanse teams spelen buiten het continent. De CAF is van mening dat de veiligheid van de spelers niet voldoende gegarandeerd kan worden. Daarom stellen we speeldag 3 en 4 uit', klinkt het bij de CAF.

Cyriel Dessers moet dus nog even wachten op zijn debuut als international. De aanvaller van Heracles Almelo was voor de eerste keer opgeroepen voor Nigeria, maar hoeft dus niet af te reizen naar Afrika.

Ook de kwalificaties voor de vrouwelijke variant van de Afrika Cup zijn uitgesteld. Verder gaat ook de Wereldbeker voor de dames onder de twintig jaar niet door.