Update: Zeven (!) spelers Sampdoria besmet: 'Dit monster maakt geen onderscheid'

Update: Zeven (!) spelers Sampdoria besmet: 'Dit monster maakt geen onderscheid'

Gepubliceerd: zaterdag 14 maart 2020 om 10:45za 14-03-2020 om 10:45

Laatste update: zaterdag 14 maart 2020 om 19:02za 14-03-2020 om 19:02

Meer slecht nieuws uit Italië, waar het coronavirus in rap tempo om zich heen grijpt. Bij Fiorentina hebben ook spelers Patrick Cutrone en German Pezzella en fysiotherapeut Stefano Dainelli het virus opgelopen.

Dat meldt Fiorentina zaterdagochtend via officiële kanalen. Cutrone, Pezzella en Dainelli zijn niet de eerste die het virus op hebben gelopen bij de club. Eerder werd al bekend dat Dusan Vlahović het coronavirus had opgelopen.

Het virus verspreidt zich de laatste dagen razendsnel en in Italië zijn er al meer dan 1.200 doden gevallen. Ook in andere landen neemt het coronavirus de sociale levens over: zo werd er donderdagavond bekend dat Arsenal-manager Mikel Arteta besmet is. 

Vrijwel alle Europese competities zijn stilgelegd om verdere verspreiding te voorkomen. Onder meer de Eredivisie, Serie A, Premier League, Bundesliga, Jupiler Pro League en de Primera División liggen tot ongeveer april stil. In een aantal landen, waaronder Rusland en Turkije, wordt nog wel gevoetbald.

Update: Naast Fiorentina wordt ook competitiegenoot Sampdoria hard getroffen door het coronavirus. 'Dit is een onzichtbaar monster dat ons zonder onderscheid raakt', schrijft verdediger Fabio Depaoli, die na Bartosz Bereszynski, Manolo Gabbiadini, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina en voormalig sc Heerenveen-speler Morten Thorsby de zesde voetballer van de club uit Genua is die besmet is geraakt met het virus.

'Helaas ben ik positief getest. Ik wil jullie op het hart drukken dat het goed me gaat. Een knuffel voor iedereen die geïnfecteerd is en dank voor alle artsen die ons helpen. Blijf thuis', laat Depaoli weten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws