'De spelers hadden geen goed gevoel bij de wedstrijd, dus ik heb Sparta afgebeld'

14 maart om 11:50

Het was de bedoeling dat Telstar en Sparta zaterdag een oefenwedstrijd zouden spelen, maar de spelers van de Witte Leeuwen hadden daar geen trek in. Zij drongen er bij hun trainer op aan om de wedstrijd af te gelasten.

Gezien alle maatregelen rond het coronavirus hadden de voetballers van Telstar geen trek in een oefenwedstrijd. "Vandaag hadden we willen spelen, maar de spelers wilden niet", zegt trainer Andries Jonker tegenover NH Nieuws. "We hadden vandaag tegen Sparta kunnen oefenen"

Toen de Witte Leeuwen het nieuws hoorden reageerden ze direct. "Het was een opmerkelijk moment gisteren: toen ik de spelers vertelde dat we een oefenwedstrijd konden spelen nam één van de spelers het woord: trainer, hier hebben we een slecht gevoel bij. We spelen liever niet. Toen heb ik ze gezegd dat ik daar geen ruzie over wil maken en dus heb ik Sparta afgebeld."

Jonker had wel graag tegen Sparta geoefend en verheugde zich al op de wedstrijd tegen de Rotterdamse eredivisionist. "Het was een leuke wedstrijd geweest, maar als mijn spelers zich niet happy over voelen gaan we daar niet aan beginnen."