Argentijnse bond waarschuwt 'weigerend' River Plate: 'Spelers geen risicogroep'

14 maart om 18:41

De Argentijnse voetbalbond heeft River Plate op de vingers getikt. De Copa Libertadores-winnaar van 2018 heeft besloten om zaterdagavond Nederlandse tijd niet in actie te komen tegen Club Atlético Tucumán, vanwege de uitbraak van het coronavirus.

River Plate houdt de poorten van El Monumental voor onbepaalde tijd gesloten, heeft het laten weten via een officieel statement. 'Met de maatregel willen we de gezondheid van onze leden, werknemers én onze duizenden bezoekers waarborgen', aldus de Argentijnse grootmacht.

De Argentijnse voetbalbond denkt daar echter anders over en wil dat er 'gewoon' gevoetbald wordt, zij het zonder publiek. 'Wij hebben overleg gevoerd met de verantwoordelijke instanties: hieruit hebben we geconcludeerd dat de wedstrijden zonder publiek gewoon door kunnen gaan. De spelers behoren niet tot de risicogroep en zijn in staat om hun werk uit te voeren, net zoals duizenden andere Argentijnen in fabrieken en ziekenhuizen dat doen.'

Het 'eenzijdige' besluit van River Plate is dan ook tegen het zere been van de bond, die dreigt met sancties. 'In dit soort onzekere tijden is er geen plaats voor dit soort individuele beslissingen. Iedereen dient zich aan de regels te houden, zeker wanneer er geen wetenschappelijke grondslag is voor het afgelasten van wedstrijden.'

River Plate speelde het Copa Libertadores-duel met het Peruviaanse Binacional al zonder publiek. Het treffen met het Braziliaanse São Paulo FC is al uit de planning gehaald.