Advocaat houdt Zuid-Amerikanen thuis: 'We stomen ons voorlopig klaar voor RKC-uit'

14 maart om 23:48
Laatste update: 14 maart om 23:54

De Eredivisie-clubs proberen hun buitenlandse spelers zo veel mogelijk binnenboord te houden tijdens de 'coronaweken'. Zo zit Feyenoord met een aantal Zuid-Amerikaanse spelers, die het land voorlopig niet uit mogen

Luis Sinisterra revalideert momenteel in Rotterdam van een zware knieblessure en ook Marcos Senesi en Renato Tapia blijven voorlopig in de buurt, bevestigt trainer Dick Advocaat aan het Algemeen Dagblad. De club kan een vertrek van spits Róbert Bozeník niet tegenhouden, mits hij geselecteerd wordt voor Slowakije én mits de play-offwedstrijd tegen Ierland doorgaat.

Advocaat houdt er vooralsnog rekening mee dat Feyenoord op zondag 5 april 'gewoon' weer aan moet treden tegen RKC Waalwijk. "Wij trainen gewoon door, we luisteren naar de adviezen van onze clubarts Casper van Eijck. En voorlopig willen we ons klaarstomen voor RKC-uit, begin april", aldus De Kleine Generaal.

Voorlopig zijn alleen de stadsderby tegen Sparta en De Klassieker tegen Ajax uit de planning gehaald. Wanneer die wedstrijden in worden gehaald, is voorlopig niet duidelijk. De bekerfinale tegen FC Utrecht op zondag 19 april blijft voorlopig staan.