Boere onder de indruk van medespelers in Duitsland: 'Is wereldkampioen geworden'

Boere onder de indruk van medespelers in Duitsland: 'Is wereldkampioen geworden'

Tom Boere vertrok aan het begin van het seizoen bij FC Twente, om het avontuur aan te gaan bij KFC Uerdingen in de derde Bundesliga. De aanvaller is trots op zijn periode bij Twente en speelt bij Uerdingen samen met een aantal grote namen.

Boere kreeg vorig seizoen van trainer Gonzalo García te horen dat hij mocht vertrekken uit Enschede. Hij bracht met zijn salaris teveel kosten met zich mee. "Ik heb Twente met opgeheven hoofd kunnen verlaten", denkt Boere met plezier terug aan zijn tijd in de Grolsch Veste. In gesprek met Voetbal International geeft hij aan dat mensen hem onderschatten. "Ik was vorig seizoen gewoon topscorer van de ploeg, dat lijken mensen snel te vergeten."

Twente promoveerde uiteindelijk naar de Eredivisie, mede door de doelpunten van Boere. "Ik heb een belangrijk aandeel gehad in de promotie met mijn goals en assists. In mijn eerste seizoen heb ik het in de Eredivisie – mijn debuutseizoen op dat niveau – ook naar behoren gedaan."

In Duitsland kwam Boere in een andere wereld terecht. Zijn nieuwe club Uerdingen heeft grootse plannen en wil zo snel mogelijk promoveren. Daarvoor zijn een aantal grote namen gehaald. "Kevin Grosskreutz en Jan Kirchhoff spelen hier gewoon. Grosskreutz heeft meer dan tweehonderd Bundesliga-wedstrijden achter zijn naam bij Borussia Dortmund en is wereldkampioen met Duitsland geworden, echt een goede speler. Kirchhoff is onze aanvoerder, heeft gewoon centraal achterin gestaan bij Bayern Munchen en Schalke 04. Met dat soort spelers in de ploeg mag er ook best wat verwacht worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s