Cambuur ziet Fransen uitwaaieren: 'Wel een brief met adviezen meegekregen'

Cambuur ziet Fransen uitwaaieren: 'Wel een brief met adviezen meegekregen'

15-03-2020 14:58
12

Bij Keuken Kampioen Divisie-koploper SC Cambuur is de druk er voorlopig af na het stilleggen van de competitie. De Leeuwarders hebben hun buitenlandse spelers zelfs tijdelijk terug laten reizen naar hun geboorteland.

Robin Maulun en David Sambissa zijn met de auto afgereisd naar Frankrijk, bevestigt technisch manager Foeke Booy tegenover het Algemeen Dagblad. Cambuur is zich terdege bewust van de risico's van een tijdelijk verblijf in Frankrijk. "De spelers hebben wel een brief meegekregen met adviezen. Zoek bijvoorbeeld de horeca even niet op."

In principe zet Cambuur zijn jacht op de Keuken Kampioen Divisie-titel op vrijdag 3 april, met een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Of er dan weer gevoetbald kan worden, is echter allerminst zeker. De spelers van de Leeuwarders zullen het voorlopig rustig aan doen. "Dan begint er een soort winterstop in maart. Naar 3 april bouwen we dat dan weer op. Maar inderdaad is de vraag, spelen we dan wel?", aldus Booy, die zijn eigen uitlatingen echter nuanceert. "Dit treft iedereen en voetbal is dan even niet het allerbelangrijkste."