Update: Ajax komt terug op eerdere beslissing en zet streep door alle trainingen

Update: Ajax komt terug op eerdere beslissing en zet streep door alle trainingen

15-03-2020 17:28 Laatste update: 21:52
97

Ajax heeft de jeugdopleiding in ieder geval tot eind maart stilgelegd, meldt de club. Dat betekent dat alle jeugdteams niet meer trainen op sportpark De Toekomst. Daarnaast vinden er ook geen overige activiteiten plaats.

De KNVB maakte eerder bekend dat het voetbal in Nederland minimaal tot 31 maart stil ligt. Volgens De Telegraaf zijn Ajax 1 en Jong Ajax maandag wel gewoon van plan om te gaan trainen. Naar verwachting gaat het kabinet zondagmiddag nog bekendmaken dat alle sportclubs dicht moeten. Het is niet duidelijk of er uitzonderingen zijn.

Het NOC*NSF riep op om alle trainingscentra te sluiten voor topsporters, maar diverse Eredivisie-clubs, waaronder Ajax, geven aan dat verzoek geen gehoor. Feyenoord wacht de ontwikkelingen af. PSV heeft geen training gepland staan op maandag. 

Vanwege de uitbraak van het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld. Ook het EK van komende zomer staat op de tocht.

Update: Ajax is teruggekomen op zijn eerder op de dag genomen beslissing. Niet alleen de jeugdelftallen, ook de hoofdmacht en Jong Ajax staken voorlopig de trainingen, laat men weten via de officiële kanalen. Deze beslissing is in lijn met het advies dat eerder op de zondag door het kabinet en de KNVB af is gegeven. Of en wanneer de trainingen hervat kunnen worden, zal nog moeten blijken.